sluiten

Anti slip behandeling beton

Anti slip beton

Beton wordt vandaag de dag niet meer alleen als een ondervloer gezien. In veel bedrijven worden vaak nog wel eens de standaard betonnen vloeren gebruikt voor bijvoorbeeld magazijnen of werkruimtes. Maar ook voor thuis is een betonnen vloer, een zogenaamde gietvloer een veel gebruikte optie. Een gietvloer is strak, makkelijk te onderhouden, hygiënisch en geeft een luxe uitstraling aan de woning. Toch kan het voorkomen dat betonnen vloeren glad worden. Dit kan hele nare ongevallen veroorzaken met alle gevolgen van dien. Daarom is het aan te raden om een betonvloer die glad is een een anti slip behandeling beton te geven. Een anti slip beton vloer zal na de behandeling weer veilig zijn om zelfs als deze nat is overheen te lopen.

Een offerte is bij ons altijd vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast! Reactie binnen 1 werkdag. U kunt ons ook direct bellen via +31(0)418 641 401 .Wij helpen u verder!

Anti slip behandeling beton

Over het algemeen is het verstandig om een anti slip beton behandeling te laten uitvoeren door een professioneel bedrijf, met de juiste machines en gereedschap. Een anti slip behandeling kent enkele stappen:

Reinigen

De vloer moet eerst grondig gereinigd worden. Dit wordt gedaan met een speciaal reinigingsmiddel, zodat de vloer er strak uitziet en er geen vuil of stof meer op ligt.

Aanbrengen

Door middel van een airless spray wordt er een speciale spray of coating over de vloer gespoten. Dit is de eerste behandeling om de vloer anti slip te maken.

Borstelen

Door een speciale borsteltechniek wordt de gehele vloer geborsteld. Dit is de volgende behandeling om de vloer anti slip te maken. Meerdere malen wordt er nagekeken of de vloer de gewenste stroefheid bereikt heeft. Zo niet? Dan moet de borstel er nog even over.

Controle

Als na de borstelbehandeling de vloer de gewenste stroefheid bereikt heeft, moet de vloer ongeveer 1,5 uur inwerken. Hierna wordt met behulp van een speciale antislipmeter bepaald of de vloer werkelijk anti slip is.

Afwerking

Als de meting positief uitpakt en de vloer de juiste anti slip stroefheid heeft bereikt, kan de vloer afgewerkt worden. Dit gebeurd met een speciale vloeistof, zodat het effect van anti slip behouden blijft.

Andere wijze

Deze wijze van anti slip maken is dus op basis van de speciale coating. Het is ook mogelijk om beton te schuren. Een speciale schuurmachine met diamantsegmenten zal de vloer schuren en wordt droog uitgevoerd. Na het schuren is de vloer anti slip. Deze methode is ook geschikt als je minimale hoogteverschillen in een betonvloer wilt wegwerken of de vloer een onderhoudsbeurt wilt geven.

Wat doen wij:

stappen

Meer informatie?
Bekijk onze brochure.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?