sluiten

Anti slip behandeling plavuizen

Anti slip plavuizen

Plavuizen zijn vloertegels van vaak keramiek en kunnen om diverse redenen in ruimtes gelegd worden. Een plavuizen vloer kan dienen ter decoratie, maar in een woonhuis worden plavuizen vaak ook geplaatst omdat het makkelijk te onderhouden is. De plavuizen die thuis gebruikt worden zijn vaak voorzien van een coating, zodat deze makkelijk schoon te houden is met water. Plavuizen kunnen gebruikt worden in verschillende ruimtes. In bijvoorbeeld natte ruimtes: badkamer vloeren, sauna’s, terrassen en zwembaden. Maar ook in droge ruimtes als: hotels, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, kantoren en woningen. Helaas komt het vaak voor, dat plavuizen door weersinvloeden, schoonmaak of vuiligheid glad kunnen worden en er ongelukken kunnen gebeuren. Een oplossing hiervoor is een anti slip behandeling plavuizen. Ook kan je ervoor kiezen als je nog geen plavuizen vloer hebt, om anti slip plavuizen te leggen. Deze zijn reeds voorzien van een anti slip coating, of ruw gemaakt.

Een offerte is bij ons altijd vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast! Reactie binnen 1 werkdag. U kunt ons ook direct bellen via +31(0)418 641 401 .Wij helpen u verder!

Anti slip behandeling plavuizen

Een behandeling van een plavuizen vloer om deze anti slip te maken, kan verschillen naar het gelang waar de vloer ligt. Bijvoorbeeld in natte ruimtes of droge ruimtes. Soms is het noodzakelijk een ani slip meting te laten doen. De vloer wordt dan zowel nat als droog getest op gladheid. Na aanleiding van deze test wordt bepaald welke anti slip behandeling geschikt is voor de vloer. Er volgt nu een overzicht van de verschillende behandelingen voor anti slip plavuizen:

Branden

Dit is geschikt als je een plavuizen vloer hebt van natuursteen. Let wel op, dat dit alleen voor bepaalde natuurstenen vloeren geschikt is zoals graniet, Belgisch hardsteen en Chinees hardsteen. Natuursteen zoals marmer zijn poreuzer en daarom niet geschikt om te branden. Het branden gebeurd met een vlam van 350 graden. Hierdoor worden er minuscule stukjes natuursteen van de vloer afgehaald en wordt de vloer ruwer. Ook kan je natuurstenen vloeren branden om het uiterlijk te veranderen, bijvoorbeeld als je een antieke uitstraling wilt hebben.

Coating

De plavuizen vloer wordt eerst grondig gereinigd, waarna er met een chemische behandeling een coating aangebracht wordt. Deze coating is onzichtbaar en is snel aangebracht. Het helpt daarnaast ook om de vloer hygiënischer te maken. Wordt veel toegepast in zwembaden, doucheruimtes en bedrijfsruimtes.

Borstelen

Geschikt voor verschillende hardsteen en marmer. Het is niet alleen een oplossing om de vloer anti slip te maken, maar vooral ook om de vloer grondig te reinigen, omdat de borstel ook op diep in de gaatjes van het natuursteen kan komen.

Wat doen wij:

stappen

Meer informatie?
Bekijk onze brochure.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?