sluiten

Anti slip behandeling hout

Anti slip hout

Iedereen die een houten terras heeft kent het wel. Het ziet er prachtig uit en het is zomers heel comfortabel om er met blote voeten op te lopen, maar als het regent, wordt het een glibberpartij. Ook als een houten terrasplank of vlonder een tijdje geen zonlicht heeft gezien, wordt deze er ook niet mooier op. De gevaren van een gladde terrasvloer zijn eigenlijk zonder al te veel werk, simpel te verhelpen met een speciale coating of met anti slip hout strips. Een anti slip behandeling hout wordt hier gegeven:

Anti slip behandeling hout met coating

Er zijn tegenwoordig hele goede coatings in omloop om je terrasvloer antislip te maken. Deze coating is verkrijgbaar voor gebruik binnen als voor buiten. Voordelen verder zijn, dat het de houten vloer niet alleen ruwer maakt, maar ook mooier. Het is voor vele houtsoorten ook een behandeling om het hout er mooier door te maken en beter bestand tegen de UV stralen van de zon en waterafstotend bij regen.

Een offerte is bij ons altijd vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast! Reactie binnen 1 werkdag. U kunt ons ook direct bellen via +31(0)418 641 401 .Wij helpen u verder!

Hoe breng je antislip coating aan?

Zorg eerst dat de vloer schoon en stofvrij en vetvrij is. Zorg ook dat je loszittende delen repareert. Voor het ontvetten is er een speciaal middel. Het is niet nodig om de vloer te schuren. Eventueel kan je erg aangetast hout, wat inmiddels al grijs is geworden ook nog behandelen met een speciaal daarvoor bestemd middel, zoals ontweringswater. Breng nu de eerste laag aan met een roller of een platte kwast. Doe dit in de lengterichting van het hout. Wanneer deze laag is aangebracht, wacht je 4 tot 6 uur, tot het hout droog is. De droogtijd is een beetje afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Breng nu, wederom zonder te schuren een tweede laag coating aan. In principe heb je nu een anti slip hout vloer. Wel is het van belang om de vloer eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt te geven.

Antislip strips

Wil je helemaal onderhoudsvrij zijn, dan kan je ervoor kiezen om antislip strips op je houten planken te monteren. Deze zijn gemaakt van glasvezel met een antislip laag erop. Deze strips zijn soms al voorzien van voorgeboorde schroefgaten, zodat het heel eenvoudig is om deze op de vloerplanken te monteren. Heb je nog geen houten terras, maar wel het plan om dit te aan te leggen? Overweeg dan om houten planken of vlonders aan te schaffen, die reeds zijn voorzien van een antislip strip of ruw zijn gemaakt met een korrelcoating.

Wat doen wij:

stappen

Meer informatie?
Bekijk onze brochure.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?