sluiten

Onveilige Gladde Vloer

Gladde vloeren zijn zeer onveilig

Het gevaar van een gladde vloer mag je niet onderschatten. Valpartijen moeten altijd worden voorkomen. Val- en glijpartijen zijn al al jaren de grootste oorzaken van bedrijfsongevallen wat leidde tot een ziekteverzuim van vier dagen of langer. De meest voorkomende letsels waren daarbij ontwrichting, verstuiking en verrekking. Dit soort ongevallen zijn toch te voorkomen door een antislip behandeling vloer aan te brengen op de risicovloeren. Een vloer stroef maken is mogelijk door een antislip laag aan te brengen. Wij zijn hiervoor de juiste specialist, neemt u gerust een kijkje op https://www.vloerveilig.nl/behandelingen/anti-slipbehandelingen-van-vloeren om te ontdekken hoe wij dit soort vloeren slipvrij maken. 

De Arbowet heeft voor elke werkvloer een aantal richtlijnen opgesteld om dit aantal ongevallen terug te dringen. De vloer stroef maken is een prioriteit, deze moet ook eenvoudig schoon te maken zijn. In de ontwerpfase moet al gekeken worden naar voldoende slipweerstand. Als een vloer glad of vervuild is, plaats dan waarschuwingsborden. Het dragen van veiligheidsschoenen met antislipzool is aan te bevelen.


Wat veroorzaakt gladde vloeren?

Gladde vloeren worden hoofdzakelijk veroorzaakt door onvoldoende oog voor veiligheid en het onderschatten van de gevolgen van een valpartij. Wat veroorzaakt een valpartij? Wij noemen de meest voorkomende oorzaken:

• Onveilige werkomgeving en werkmethodes.
• Glad vloeroppervlak door gebrek aan slipweerstand.
• Droge stoffen op de vloer zoals hout, poeder of stofdeeltjes.
• Losliggende snoeren en kabels.
• Vervuiling van een vloer door vloeistoffen zoals olie, water of chemicaliën.
• Vloeren die niet opgeruimd zijn en vol liggen met rommel en obstakels.
• Schoenen met gladde zolen.
• Recent schoongemaakte natte vloeren.
• Vloeronderdelen die los zitten zoals tegels, laminaat en vloerbedekking.


Wat kunnen wij hieraan doen?

Voor antislip behandeling vloer ben je bij ons aan het juiste adres. Wij werken volgens een ordelijk vijf stappenplan wat resulteert in een veilige, slipvrije vloer. Voor vrijwel elke vloer zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van antislip behandelingen en aanbrengen van antislip coatings. 

Als wij bijvoorbeeld kijken naar de vloer van een badkamer en douche, dan zijn dat risicovolle vloeren waar iemand kan vallen of uitglijden. Het aanbrengen van een antislip badkamervloer en antislip coating douche is dan zeker geen overbodige luxe. Een schone en droge ondergrond is wel een vereiste om een mooi eindresultaat te krijgen voor de antislip badkamervloer. Dit bevordert een sterke hechting van de vloercoating.

Een antislip coating douche is aan te bevelen in douchebakken en badkamervloeren. Een antislip coating zou natuurlijk vuil en bacteriën kunnen aantrekken. Maar onze coating heeft door de unieke structuur van het oppervlak, een weerstand tegen de hechting van vuil en bacteriën. De coating is slijtvast, krasbestendig en vuilafstotend. Tevens is deze makkelijk te reinigen en duurzaam. 

Wat doen wij:

stappen

Meer informatie?
Bekijk onze brochure.

WhatsApp
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?